Poesiafton – INSTÄLLT

Vi firar världspoesidagen med en poesiafton i samarbete med lokala poeter och Litteraturcentrum i Tranås. Mer information kommer.

Fest för litteraturföreningens medlemmar

Societetshuset Källor, Källörsgatan 1, Östhammar

En kväll med mat och underhållning för Litteraturföreningens medlemmar i Societetshuset Källör. Spoken word-poeten Alma Kirlic intar scenen kl 20 och Torbjörn Forsman bjuder på pianounderhållning.

Vernissage för utställningen Skogen är mitt hem

Storbrunn, Klockstapelsgatan 2, Östhammar

Skogen är mitt hem Årets Ordfestival har temat HEM med undertema skogen. I utställningen "Skogen är mitt hem" visar Eva Akne bilder på detta tema. Utställningen är ett samarbete med Östhammars konstnärsförening och kommer visas på Kulturhuset Storbrunn perioden 2-28 oktober. Utställningen är  öppen på bibliotekets öppettider. Litteraturföreningens ordförande Josef Nylén medverkar på vernissagen den… Läs mer »Vernissage för utställningen Skogen är mitt hem

Pilsnerpoesi på Glenn Miller

Glenn Miller, Drottninggatan 10, Östhammar

Östhammars litteraturförening bjuder in till en afton med pilsnerpoesi på Glenn Miller. Uppträder gör Annika Strand från Stockholm, Anita Westin från Rättvik och Magnus Dahlerus från Uppsala.

Årsmöte

Ekumeniakyrkan Svarvargatan 6, Östhammar

Årsmöte och fika. Dag Thelander, Ordpristagare, författare, dramatiker samt konstnärlig ledare för teater Östfronten medverkar.

Författarbesök – Jonas Gren

Societetshuset Källor, Källörsgatan 1, Östhammar

Jonas Gren, ekopoet, pratar om sitt författarskap på Köllör. Arrangemanget ingår i Litteraturkarusellen, ett samarbete med Region Uppsala. Fika ingår i entrépriset.

Gratis

Guillou-afton

Societetshuset Öregrund Sjötullsgatan 3, Öregrund

Jan Guillou berättar om sin nya bok ”Den som dödade helvetets änglar”. Boken inleder en ny serie med två välbekanta romankaraktärer: Carl Hamilton och Erik Ponti.Boka biljett om du vill vara säker på att få plats via kontakt@ordfestivalen.se eller 070-6522279. Fika ingår i priset (50 kr).Kontorshuset kommer att vara på plats med bokförsäljning.Varmt välkommen!

50kr