Hoppa till innehåll

Ordförandebrev 2, 2022

Bästa medlemmar!

Det är oroliga tider i världen, och vi har fått krig i Europa. Rysslands invasion och det som händer berör oss alla och det är svårt att tänka på något annat just nu. Åtminstone mina tankar drar iväg. Vi har en förening med en verksamhet som inte skulle vara möjlig i delar av världen. Vi är en del av det fria ordet. De arrangemang och aktiviteter vi gör speglar livet, ställer frågor och ger perspektiv. Det vill vi fortsätta med och stå upp för – även om det i sig inte är någon tröst eller hjälp för krigets offer i Ukraina.

Tisdag 8 mars kl 19 är du välkommen till Östhammars litteraturförenings årsmöte i Equmeniakyrkan. Aktuella handlingar och beslutsunderlag till mötet kan du läsa på hemsidan, www.ordfestivalen.se. Dag Thelander, Ordpristagare, författare, dramatiker samt konstnärlig ledare för teater Östfronten är inbjuden och inleder mötet med att berätta om sitt skapande. Det bjuds även på fika. Vi i styrelsen hoppas att många medlemmar dyker upp. Fundera gärna på om du kan tänka dig att bli mer engagerad i föreningen, även om det givetvis inte är något krav.  

Måndag 21 mars infaller Internationella poesidagen. Författaren, poeten tillika journalisten och debattören Jonas Gren till Östhammar och Societetshuset Källör på sagda datum, det vill säga 21 mars kl 19. En annorlunda och intressant kväll med sportiga inslag utlovas. Läs mer i Ordförandebrev 1 2022.

En haiku-workshop i föreningens regi sker 3 april under ledning av Gerd Vading, i Östhammars rådhus. Evenemanget skulle ha skett i januari men blev framflyttat av corona-skäl.  Det är fullbokat men Gerd Vading hälsar att hon gärna gör om det någon gång i sommar om det finns intresse från fler medlemmar. 

Pilsnerpoesi stundar den 12 oktober på Glenn Miller. Har du missat det tidigare år är det dags att vara med denna gång. Ordfestival blir det på Storbrunn 15 oktober. Fyra författare är klara, vi håller er på halster om vilka det är, ett litet tag till.  En femte författare är också på gång.

Februarihälsningar,

Josef Nylén, ordförande