Hoppa till innehåll

Ordförandebrev 8, 2022

Ordfestivalen 2022 är historia. Jens Liljestrand, Ia Genberg, Elin Cullhed, Lina Nordquist och Jesper Högström gjorde stort intryck och det var roligt att se det engagemang som fanns hos publiken på plats, med många frågor och uppmärksamt lyssnande. Novelltävlingen gav inte det antal deltagare som vi hoppats på men de gymnasieelever som deltog gjorde det med den äran. Till nästa år hoppas vi nå fler och vi i styrelsen har en del tankar om hur det ska gå till.

Om du har idéer kring hur Ordfestivalen kan utvecklas får du gärna skriva till kontakt@ordfestivalen.se. Kanske har du förslag på författare som du vill höra och se, tipsa oss så snart som möjligt i så fall!

Årets ordpris delades också ut förstås, till fem stolta och glada representanter för Musikalensemblen Legato som mottog publikens applåder. Så här löd motiveringen som lästes upp:

”Allt har en början, för den som vill och vågar försöka. Årets ordpristagare har visat både mod, talang och skaparkraft genom att ge sig i kast med något helt nytt och därtill engagera en hel ensemble som i år satt upp en nyskriven musikal – Där hoppet bär, i Smedjan i Harg.

Årets ordpris tilldelas Musikalensemblen Legato som visat att det går, och med entusiasm och skicklighet sprider det sjungna ordet inom Östhammars kommun i en spännande kulturhistorisk kontext.”

Redan nu kan vi berätta att årsmötet 2023 sker den 14 mars. Skriv in det i din kalender! 2022 års ordpristagare, Musikalensemblen Legato, kommer att bjudas in till mötet.

Det har kommit önskemål från medlemmar om en författarkväll med poeten Göran Greider, och kontakt har etablerats. Om allt vill sig väl blir det ett besök i Östhammar någon gång i februari.

Novemberhälsningar,

Josef Nylén, ordförande