Hoppa till innehåll

Medlemsbrev 1 2023

Det drar ihop sig till årsmöte med Östhammars litteraturförening. Tisdag 14 mars är det dags, i Equmeniakyrkan i Östhammar kl 19. Varmt välkommen! På plats kommer bland annat representanter för 2022 års Ordpristagare, Musikalensemblen Legato, att vara. Vi får veta mer om Legatos verksamhet och hur det gick till när de skapade musikalen Där hoppet bär.

Vid årsmötet avhandlas som vanligt en mängd formalia och val, och i skrivande stund är det inte klart med alla poster som behöver tillsättas i styrelsen. Kan du tänka dig att göra en insats för föreningen, tillsammans med andra snälla, kloka och litteraturintresserade personer? Hör snarast av dig till Kerstin Lindblom som är sammankallande i valberedningen, tel 070-271 17 11.

Nästa aktivitet att se fram emot i vår i litteraturföreningens regi sker söndag 2 april kl 16, på Societetshuset Källör. Vis- och folksångerskan Elin Lyth framför tillsammans med musikern Daniel Östersjö hans tonsättningar av Kristina Lugns dikter. Dessutom serveras fika. Biljetter (pris 80 kr för medlemmar) bokas via vår hemsida, ordfestivalen.se, eller genom att ringa kassör My Laurell på 070-652 22 79.

När det gäller Ordfestivalen 2023 pågår förberedelserna. Årets Ordfestival sker lördag 14 oktober på Storbrunn, och vi kan för er medlemmar berätta att vi redan har klart med tre mycket spännande och aktuella författare. Vilka det är berättar vi på årsmötet – vilken cliffhanger!

Kom även ihåg att betala medlemsavgiften (150 kr enskilt, 250 kr familjemedlemskap)  om du inte gjort det redan. Vårt bankgiro: 5424-9941. Swish: 123 230 0853. OBS! Glöm inte skriva namn och syfte när du skickar pengar till föreningen.

Vårvarma marshälsningar,

Josef Nylén, ordförande