Hoppa till innehåll

Medlemsbrev 3 2023

Hej bästa medlemmar!

ÖSTHAMMARS ORDFESTIVAL DEN 14 OKTOBER på Storbrunn närmar sig med stormsteg och detaljplaneringen pågår som bäst. Vi är mycket stolta och glada över att kunna ge er och alla andra i Östhammar med omnejd möjlighet att under en och samma dag lyssna på några av våra mest intressanta författare just nu:

  • Kjell Westö, prisad finlandssvensk författare, kommer äntligen till Östhammars Ordfestival! Känd genom boksuccéer som Hägring 38, Den svavelgula himlen och Tritonus. Han senaste roman, Skymning 41, ges ut i början av september.
  • Nina Hemmingsson, känd serietecknare och bildkonstnär som nyligen debuterade som romanförfattare med Rum utan titel. En bok som både handlar om jakten på kärlek och de hot som uppstår när en relation krackelerar. Debutromanen har fått mycket fina recensioner.
  • Patrik Svensson, författaren bakom Augustprisbelönade Ålevangeliet, och nu aktuell med Den lodande människan. En bok om havets lockelse och de människor som utforskat, kartlagt och försökt förstå och även lägga under sig havet.
  • Sara Gordan, översättare, lärare på Biskop-Arnös författarskola och författare till den uppmärksammade romanen Natten. Den beskriver ur ett föräldraperspektiv hur en orolig mamma desperat söker sin diabetessjuka tonårsdotter.
  • Mimmi Jensen Gellerhed, debutanten som skrivit kritikerhyllade Vaken, en thriller-liknande bok om utanförskap, manipulation och viljan att vara behövd, är vi sist men inte minst mycket nyfikna på att få höra.

Temat för årets Ordfestival är FÖRBINDELSER. Ett tema som även gäller för årets samarbete med Östhammars konstnärsförening, med Johan Holmlund som utställare i kulturhuset Storbrunn under oktober. Hans utställning är tillgänglig under bibliotekets öppettider. Johan kommer även vara tillgänglig under Ordfestivalen.

BILJETTBOKNING TILL ORDFESTIVALEN: Den 1 september öppnar biljettförsäljningen, men Litteraturföreningens medlemmar kan redan nu boka biljetter via denna länk. Antalet platser är begränsat och förköpspriset är rabatterat så du behöver betala när du bokar.

NOVELLTÄVLING: Precis som tidigare år ordnar vi också en novelltävling som riktar sig till alla gymnasieelever i Östhammars kommun, med fina priser för vinnarna och dessutom omdömen från en professionell jury och diplom till alla som deltar.
Känner du någon ung person som kanske vill vara med i höst och skriva? Tipsa gärna! Mer om novelltävlingen, som har samma tema som Ordfestivalen, kan man läsa under denna länk. 

ORDPRISET 2023 – NOMINERINGSDAGS
Vem/vilka tycker du ska få Östhammars Litteraturförenings Ordpris 2023? Du kan föreslå personer eller grupper fram till den 25 september. Skriv till kontakt@ordfestivalen.se. Styrelsen fattar beslut om pristagare och priset tillkännages och delas ut i samband med Ordfestivalen. Du hittar tidigare Ordprisvinnare på litteraturföreningens webb.

Hoppas att du får många sköna stunder i läsfåtöljen i höst och att vi ses lördag den 14 oktober på Storbrunn. Det blir en heldag att se fram emot!
hälsar
Arbetsgruppen för Ordfestivalen & styrelsen