Hoppa till innehåll

Ordpristagare 2023 – Föreningen Norden

Bild på Ordprisvinnare 2023
Föreningen Norden Östhammar fick Ordpriset 2023, här representerad av Anna-Maija Högström, Mats Bäckman och Elina Friberg.

Motivering

Ordpriset 2023 tilldelas Föreningen Norden i Östhammars kommun för boken Enkelresa till Sverige. Av 20 berättare får vi i läsningen fördjupad kunskap om våra nya invånare och förståelse för människors känslor och livsöden. Boken förmedlar den viktiga arbetsinsats i vår kommun som gjorts och görs på olika företag och inrättningar för vår gemensamma välfärd och utveckling.

Därtill har Föreningen Norden, genom alla kulturella möten och i idrottssammanhang, visat en sammanhållning och entusiasm som starkt berikat vår kommun. Föreningens motto En gränslös nordisk gemenskap lever man utan tvekan upp till.