Fest för litteraturföreningens medlemmar

Societetshuset Källor, Källörsgatan 1, Östhammar

En kväll med mat och underhållning för Litteraturföreningens medlemmar i Societetshuset Källör. Spoken word-poeten Alma Kirlic intar scenen kl 20 och Torbjörn Forsman bjuder på pianounderhållning.

Vernissage för utställningen Skogen är mitt hem

Storbrunn, Klockstapelsgatan 2, Östhammar

Skogen är mitt hem Årets Ordfestival har temat HEM med undertema skogen. I utställningen "Skogen är mitt hem" visar Eva Akne bilder på detta tema. Utställningen är ett samarbete med Östhammars konstnärsförening och kommer visas på Kulturhuset Storbrunn perioden 2-28 oktober. Utställningen är  öppen på bibliotekets öppettider. Litteraturföreningens ordförande Josef Nylén medverkar på vernissagen den… Läs mer »Vernissage för utställningen Skogen är mitt hem

Pilsnerpoesi på Glenn Miller

Glenn Miller, Drottninggatan 10, Östhammar

Östhammars litteraturförening bjuder in till en afton med pilsnerpoesi på Glenn Miller. Uppträder gör Annika Strand från Stockholm, Anita Westin från Rättvik och Magnus Dahlerus från Uppsala.

Årsmöte

Ekumeniakyrkan Svarvargatan 6, Östhammar

Årsmöte och fika. Dag Thelander, Ordpristagare, författare, dramatiker samt konstnärlig ledare för teater Östfronten medverkar.

Författarbesök – Jonas Gren

Societetshuset Källor, Källörsgatan 1, Östhammar

Jonas Gren, ekopoet, pratar om sitt författarskap på Köllör. Arrangemanget ingår i Litteraturkarusellen, ett samarbete med Region Uppsala. Fika ingår i entrépriset.

Gratis

Guillou-afton

Societetshuset Öregrund Sjötullsgatan 3, Öregrund, Sverige

Jan Guillou berättar om sin nya bok ”Den som dödade helvetets änglar”. Boken inleder en ny serie med två välbekanta romankaraktärer: Carl Hamilton och Erik Ponti.Boka biljett om du vill vara säker på att få plats via kontakt@ordfestivalen.se eller 070-6522279. Fika ingår i priset (50 kr).Kontorshuset kommer att vara på plats med bokförsäljning.Varmt välkommen!

50kr

Pilsnerpoesi 2022

Glenn Miller, Drottninggatan 10, Östhammar

Även i år laddar Östhammars Litteraturförening upp inför årets Ordfestival med en omgång pilsnerpoesi på Glenn Miller. Öppen scen för den som vill läsa något och som vanligt vidtalar vi några särskilda poeter att inta scenen. Glenn Miller serverar Pilsnerbuffé. Fri entré.Så här gör du för att delta:Du bokar bord hos Glenn Miller på tel… Läs mer »Pilsnerpoesi 2022

Ordfestivalen 2022

Storbrunn, Klockstapelsgatan 2, Östhammar

Ordfestivalen genomförs som vanligt på Storbrunn i Östhammar. Redan nu har fem författare tackat ja till att delta, det är Elin Cullhed, Ia Genberg, Jesper Högström, Jens Liljestrand och Lina Nordquist. Du kan läsa mer om författarna under Ordfestivalen. Ett färdigt program kommer att presenteras efter sommaren.Biljettpris: 250 medlem, 100 kr skolungdom och 300 kr… Läs mer »Ordfestivalen 2022

Årsmöte 2023

Ekumeniakyrkan Svarvargatan 6, Östhammar

Välkommen till årsmötet för Östhammars litteraturföreningDet blir årsmötesförhandlingar, men också fika och framträdande av Musikalensemblen Legato, litteraturföreningens Ordpristagare 2022. Aktuella handlingar och beslutsunderlag kommer vi att publicera under denna länk. Årsmötesprotokoll från tidigare år hittar du här.Anmäl gärna om du kommer så vi kan fixa gott fika till alla!

Galopp galopp – INSTÄLLT

Societetshuset Källor, Källörsgatan 1, Östhammar

Vis- och folksångerskan Elin Lyth framför tillsammans med Daniel Östersjö hans tonsättningar av Kristina Lugns dikter.

Novelltävling för ungdomar

En tävling FÖR DIG som går på ett gymnasium i Östhammars kommun och FÖR DIG som läser svenska som andraspråk i Östhammars kommun. Två tävlingsklasser.Läs mer om novelltävlingen.Välkommen med ditt tävlingsbidrag senast den 25 september 2023.