Inlägg

Ordfestivalen 2023

Ordfestivalen 2023 kommer att genomföras på Storbrunn i Östhammar, lördag den 14/10. VÄLKOMMEN med tips och idéer till kontakt@ordfestivalen.se Läs mer om Ordfestivalen.

Medlemsbrev 2 2023

Hej medlem! Det har varit årsmöte – du kan läsa protokollet på litteraturföreningens webb. Föreningen har en ny, men tyvärr ofullständig styrelse: ingen har hittills velat axla ordförandeuppdraget efter Josef Nylén. Vi haltar fram och hoppas att valberedningen kan hjälpa oss att lösa det problemet under året. Den nya styrelsen Glädjande är att tre nya krafter har värvats till styrelsen: Kristina Samba, Kajsa Prim och Elsa-Maria Lindqvist, de är varmt välkomna! Kvar sedan tidigare är Anna-Lena Lindgren Jorlin, My Laurell och Margareta Tötterman. Kajsa är vår nya sekreterare och My fortsätter som kassör. En särskild grupp bestående av Josef Nylén, Anna-Lena Lindgren Jorlin och Elsa-Maria Lindqvist kommer driva arbetet med årets Ordfestival den 14 oktober. Redan nu kan vi berätta att alla författare är klara!!… Läs mer »Medlemsbrev 2 2023

Galopp galopp – INSTÄLLT

Vis- och folksångerskan Elin Lyth framför tillsammans med Daniel Östersjö hans tonsättningar av Kristina Lugns dikter.

Årsmöte 2023

Välkommen till årsmötet för Östhammars litteraturförening Det blir årsmötesförhandlingar, men också fika och framträdande av Musikalensemblen Legato, litteraturföreningens Ordpristagare 2022. Aktuella handlingar och beslutsunderlag kommer vi att publicera under denna länk. Årsmötesprotokoll från tidigare år hittar du här. Anmäl gärna om du kommer så vi kan fixa gott fika till alla!

Medlemsbrev 1 2023

Det drar ihop sig till årsmöte med Östhammars litteraturförening. Tisdag 14 mars är det dags, i Equmeniakyrkan i Östhammar kl 19. Varmt välkommen! På plats kommer bland annat representanter för 2022 års Ordpristagare, Musikalensemblen Legato, att vara. Vi får veta mer om Legatos verksamhet och hur det gick till när de skapade musikalen Där hoppet bär. Vid årsmötet avhandlas som vanligt en mängd formalia och val, och i skrivande stund är det inte klart med alla poster som behöver tillsättas i styrelsen. Kan du tänka dig att göra en insats för föreningen, tillsammans med andra snälla, kloka och litteraturintresserade personer? Hör snarast av dig till Kerstin Lindblom som är sammankallande i valberedningen, tel 070-271 17 11. Nästa aktivitet att se fram emot i vår i… Läs mer »Medlemsbrev 1 2023

Vinnare i novelltävlingen

Vi tackar för fina bidrag till novelltävlingen 2022 och publicerar dem här så att du också får möjlighet att läsa dem.
Bidragen har lämnats in i två tävlingsklasser: av elever från kommunens gymnasier och av elever med svenska som andra språk.

Ordpristagare 2022 – Musikalensemblen Legato

”Musikalensemblen Legato som med entusiasm och skicklighet sprider det sjungna ordet inom Östhammars kommun i en spännande kulturhistorisk kontext.”

Ordförandebrev 8, 2022

Ordfestivalen 2022 är historia. Jens Liljestrand, Ia Genberg, Elin Cullhed, Lina Nordquist och Jesper Högström gjorde stort intryck och det var roligt att se det engagemang som fanns hos publiken på plats, med många frågor och uppmärksamt lyssnande. Novelltävlingen gav inte det antal deltagare som vi hoppats på men de gymnasieelever som deltog gjorde det med den äran. Till nästa år hoppas vi nå fler och vi i styrelsen har en del tankar om hur det ska gå till. Om du har idéer kring hur Ordfestivalen kan utvecklas får du gärna skriva till kontakt@ordfestivalen.se. Kanske har du förslag på författare som du vill höra och se, tipsa oss så snart som möjligt i så fall! Årets ordpris delades också ut förstås, till fem stolta och… Läs mer »Ordförandebrev 8, 2022

Ordfestivalen 2022

Ordfestivalen genomförs som vanligt på Storbrunn i Östhammar. Redan nu har fem författare tackat ja till att delta, det är Elin Cullhed, Ia Genberg, Jesper Högström, Jens Liljestrand och Lina Nordquist. Du kan läsa mer om författarna under Ordfestivalen. Ett färdigt program kommer att presenteras efter sommaren. Biljettpris: 250 medlem, 100 kr skolungdom och 300 kr övriga. Fika med lunchmacka ingår i priset. Boka via vårt bokningsformulär nedan eller sms till 0706522279 (ange namn och biljettantal). Vi bekräftar din bokning. Kontakta My Laurell, 070-652 22 79 om du har problem med din bokning. Förköpta biljetter ska betalas senast 1 vecka före festivalen.