Inlägg

Ordfestivalen 2023

Ordfestivalen 2023 kommer att genomföras på Storbrunn i Östhammar, lördag den 14/10. VÄLKOMMEN med tips och idéer till kontakt@ordfestivalen.se Läs mer om Ordfestivalen.

Årsmöte 2023

Välkommen till årsmötet för Östhammars litteraturförening Det blir årsmötesförhandlingar, men också fika och framträdande av Musikalensemblen Legato, litteraturföreningens Ordpristagare 2022. Aktuella handlingar och beslutsunderlag kommer vi att publicera under denna länk. Årsmötesprotokoll från tidigare år hittar du här. Anmäl gärna om du kommer så vi kan fixa gott fika till alla!

Vinnare i novelltävlingen

Vi tackar för fina bidrag till novelltävlingen 2022 och publicerar dem här så att du också får möjlighet att läsa dem.
Bidragen har lämnats in i två tävlingsklasser: av elever från kommunens gymnasier och av elever med svenska som andra språk.

Ordpristagare 2022 – Musikalensemblen Legato

”Musikalensemblen Legato som med entusiasm och skicklighet sprider det sjungna ordet inom Östhammars kommun i en spännande kulturhistorisk kontext.”

Ordförandebrev 8, 2022

Ordfestivalen 2022 är historia. Jens Liljestrand, Ia Genberg, Elin Cullhed, Lina Nordquist och Jesper Högström gjorde stort intryck och det var roligt att se det engagemang som fanns hos publiken på plats, med många frågor och uppmärksamt lyssnande. Novelltävlingen gav inte det antal deltagare som vi hoppats på men de gymnasieelever som deltog gjorde det med den äran. Till nästa år hoppas vi nå fler och vi i styrelsen har en del tankar om hur det ska gå till. Om du har idéer kring hur Ordfestivalen kan utvecklas får du gärna skriva till kontakt@ordfestivalen.se. Kanske har du förslag på författare som du vill höra och se, tipsa oss så snart som möjligt i så fall! Årets ordpris delades också ut förstås, till fem stolta och… Läs mer »Ordförandebrev 8, 2022

Ordfestivalen 2022

Ordfestivalen genomförs som vanligt på Storbrunn i Östhammar. Redan nu har fem författare tackat ja till att delta, det är Elin Cullhed, Ia Genberg, Jesper Högström, Jens Liljestrand och Lina Nordquist. Du kan läsa mer om författarna under Ordfestivalen. Ett färdigt program kommer att presenteras efter sommaren. Biljettpris: 250 medlem, 100 kr skolungdom och 300 kr övriga. Fika med lunchmacka ingår i priset. Boka via vårt bokningsformulär nedan eller sms till 0706522279 (ange namn och biljettantal). Vi bekräftar din bokning. Kontakta My Laurell, 070-652 22 79 om du har problem med din bokning. Förköpta biljetter ska betalas senast 1 vecka före festivalen.

Pilsnerpoesi 2022

Även i år laddar Östhammars Litteraturförening upp inför årets Ordfestival med en omgång pilsnerpoesi på Glenn Miller. Öppen scen för den som vill läsa något och som vanligt vidtalar vi några särskilda poeter att inta scenen. Glenn Miller serverar Pilsnerbuffé. Fri entré. Så här gör du för att delta: Du bokar bord hos Glenn Miller på tel 073-036 64 11, samt beställer och betalar själv din mat. Information om menyval kommer senare. Välkommen!

Ordförandebrev 7 2022

Hösten glidflyger, fäller sina löv. Färger spränger i luften. Gunnar Högnäs, Leverans från diktsamlingen Haiculdesac (2020) Jag tycker att det är en mycket fin skildring i haiku-form av den årstid som kanske är den vackraste vi har, och som vi är mitt i just nu. Med alla sinnen öppna kan man åtminstone för en stund njuta av naturen och bli påmind om att världen i sig inte är så tokig ändå, även om, ja ni vet. Homo sapiens kämpar med sig själv. Med allt. Ibland mot. Upplevelsen av det sköna och vackra i livet klarar vi oss knappast utan. Inte heller kan vi leva utan sådant som väcker vår fantasi, nyfikenhet, ger spänning, motstånd och vidgar våra horisonter på olika sätt. Det som får oss… Läs mer »Ordförandebrev 7 2022

Guillou-afton

Jan Guillou berättar om sin nya bok ”Den som dödade helvetets änglar”. Boken inleder en ny serie med två välbekanta romankaraktärer: Carl Hamilton och Erik Ponti. Boka biljett om du vill vara säker på att få plats via kontakt@ordfestivalen.se eller 070-6522279. Fika ingår i priset (50 kr). Kontorshuset kommer att vara på plats med bokförsäljning. Varmt välkommen!

Ordförandebrev 6 2022

Bästa medlemmar! Hoppas att er boksommar varit god. Själv läser jag just nu Dit du går, följer jag av Lina Nordquist.  Elin Cullheds Gudarna och Jens Liljestrands Även om allt tar slut har också hunnits med i hängmattan, och det ska bli riktigt kul att höra författarna vid Ordfestivalen i oktober. Tyvärr har vi  fått ett avhopp. Helena Thorfinn har fått ett utlandsuppdrag och kommer att vara på Filippinerna i mitten av oktober. Men inget ont som inte har något gott med sig, brukar det ju heta. Vi är mycket glada att kunna meddela att vi redan har klart med en mycket intressant ersättare: Ia Genberg, aktuell i år med Detaljerna. En av vårens mest omtalade böcker som även fått väldigt fina recensioner. På tal… Läs mer »Ordförandebrev 6 2022